Inchworm

saco lake wellness center, white mountains, NH

48-205 Second Year Architecture Studio | Instructor: Jeremy Ficca, Eddy Man Kim

header2.jpg
 
Site Plan 2-2.jpg

The goal of the project was to build a year-round bath house in the White Mountains, New Hampshire, on a site that overlooks Saco Lake.


Primary goal of my design was to amplify the user’s experience by a series of contraction and expansion that are expressed through the space and material throughout the building. The building is designed to take the most advantage of the contour lines as well, from which the shape of the building and the
unique angles of the corners are derived.

Site Model 1-2.jpg
Site Model 3-2.jpg

Site Model made from balsawood

 

plans

Plans 2 smaller.jpg
 

section & elevation

Section Elevation together smaller.jpg

 

renders

collage compiled.jpg
 

materials study

Parti Model 1.jpg
Parti Model 2.jpg
Parti Model 3.JPG
Parti Model 4.jpg
 
Parti Model 6.jpg
 

Model

Final Model 4.jpg
Final Model 5.jpg
Final Model 6.jpg